cum-aleg-serviciul-de-filmare-video-pentru-nunta-mea

Este o temă des întâlnită pe blogurile de videografie de nuntă de la noi datorită importanței subiectului dezbătut. Atunci când ne aflăm în prag de nuntă, începem să căutăm tot felul de furnizori pentru servicii specifice acestui tip de eveniment. Alegerea fotografului sau a cameramanului de nuntă reprezintă o opțiune importantă mai ales dacă dorim să avem o amintire placută peste ani de la unul din cele mai importante evenimente din viata noastră. Oferta de servicii video de la noi este foarte diversificată din punct de vedere al tarifelor practicate. Nu o să insistăm pe acest aspect și ne vom focusa doar pe cele mai importante 3 criterii în alegerea cameramanului de nuntă.

Evitați ofertele excesiv de generoase

Așa cum la noi tot românu` este meșter bun la toate, tot așa există o mulțime de cameramani sau fotografi fără experiență care după ce au identificat butonul REC se cred în stare să ducă la bun sfârșit o nuntă sau botez. Aceștia sunt genul care oferă la “pachet”, ca la teleshop, orice serviciu la un preț derizoriu. De cele mai multe ori aceste servicii sunt de slabă calitate. Există pe internet prestatori de filmări nunți cu o “vastă” experiență care oferă acest serviciu, la pachet, împreună cu fum, baloane, dj etc., toate la niște prețuri amețitor de mici. Tot în această ideie găsim filmări nunți 4k la câteva sute de euro pe DVD sau și mai tare... filmări nunți 3D :). Astfel de afirmații trebuie din start să vă transmită că aveți de-a face cu servicii de slabă calitate. Site-urile cu servicii foto-video cu pagina de portofoliu “în construcție” trebuie de asemenea să va transmită că aveți de-a face cu servicii de foarte slabă calitate. Recomandarea noastră este să vă feriți de acești prestatori.

Stabiliți o selecție cu videografi care vă plac

Rezervați-vă timp pentru a căuta pe internet cameramani sau fotografi de nuntă. Intrați pe site-urile de prezentare, studiați portofoliul, dacă au secțiune de blog și doriți să cunoașteți mai multe despre ei ar fi util să “frunzăriți” un pic pentru a vă forma o imagine mai de ansamblu. După ce a-ți vizionat mai multe portofolii

faceți o listă cu cei care v-au plăcut în mod deosebit și stabiliți ce anume v-a plăcut mai mult (sound-track-ul, colorizarea, încadrarea, emoția surprinsă în cadre, filmarea din dronă, cadrele filmate în slow-motion etc).

Contactați videograful de nuntă

Dupa ce “am făcut temele” și am stabilit un buget vom trece la contactarea prestatorilor din lista noastră de preferințe. Modalitatea de abordare este o chestiune sensibilă și necesită diplomație de ambele părți. Foarte mulți clienți doresc “o ofertă” fară să spună clar ce anume iși doresc de la filmarea lor sau de la albumul lor de nuntă. Stiu că traim intr-un secol al vitezei și dorim totul pe repede înainte insă o formulare foarte clară a serviciului dorit și de ce nu chiar a bugetului disponibil ajută mult pentru o posibilă colaborare. Încă odată insist asupra modalitații de abordare și vă sfătuiesc ca oriunde v-ați adresa nu mai cereți “oferte”. Ofertele sunt echivalentul unui serviciu ieftin. Poate vă doriți un serviciu premium iar dacă dvs. ve-ți cere ”ofertă” ve-ți primi un serviciu ieftin. În cererea dvs. ar fi util de știut locațiile unde se va filma / fotografia, traseul desfășurarii evenimentului, un număr aproximativ de invitați, dj, formații prezente la eveniment și orice alt aspect care simțiți nevoia să-l transmiteți despre evenimentul vostru. Toate acestea sunt necesare pentru a ne creiona o imagine de ansamblu și a stabili detalii de logistică (numar de camere, oameni implicați, dispozitive de captură sunet, iluminare etc). Procedând în acest mod vom avea certitudinea (ca prestator) că vă putem oferi un serviciu care să vă satisfacă așteptările și ve-ți fi mulțumiți cu alegerea făcută. În concluzie: Nu puneți (banii / prețul serviciului) înaintea calității. Alegeți întotdeauna un profesionist. Formulați o cerere cât mai “la obiect” evitând clasica “ofertă” și există șanse mai mari să obțineți ceea ce vă doriți de la fotograful sau cameramanul vostru de nuntă. Spor și inspirație să aveți în “alegerea cameramanului de nuntă”.