cat-costa-filmarea-la-nunta

Alături de calitate, prețul cerut pentru filmărea de nuntă reprezintă un criteriu important în alegerea serviciului video și prin urmare credem că merită dezbătut. "Cât costă filmarea?" este întrebarea care spusă în acest fel încearcă să aducă la același nivel toate serviciile de filmare nuntă existente pe piață la momentul actual. De multe ori clienții fac greșeala să aleagă în funcție de prețul cel mai mic pentru că nu înțeleg prin ce se diferențiază un serviciu video față de un altul.

Categorii de prețuri filmări nunți

1) Filmări nunți ieftine cu prețuri până în 500€ - sunt servicii care în general oferă cantitate și nu calitate. Filmările sunt făcute cu aparate învechite din punct de vedere tehnic și care nu pot oferi calitate pentru filmarea video. În aceste cazuri cameramanii sunt dispuși să filmeze oricât li se cere astfel încât "clientul să fie mulțumit". Filmul nunții va depași de cele mai multe ori 3 ore de filmare lunga plictisitoare și care nu este de cele mai multe ori relevantă pentru eveniment.

2) Servicii video medii cu tarife intre 500€ până la 1500€ - sunt făcute în general de cameramani cu experiență în echipe de una sau două persoane. Aparatura folosită asigură o calitate a filmării deosebită, filmarea, editarea este făcută cu pricepere și pasiune astfel încât rezultatul final să fie unul deosebit. Aparatele de ultimă generație folosite de videografi cu experiență justifică în acest caz plusul de valoare oferit în comparație cu primul caz.

3) Servicii video nuntă de lux sunt servicii cu prețuri de pornire de la 1500€ și care pot depăși chiar 3000€. Aici vorbim despre echipe complexe de videografi de 2/3 persoane care filmează și predă filmarea în format 4k. Locațiile unde se desfășoară astfel de evenimente sunt de regulă exclusiviste. Serviciile includ filmări aeriene cu drona, utilizarea de ghimbaluri care stabilizează electronic aparatele folosite la filmare, captură de sunet din surse multiple. Rezultatul final nu are cum sa fie decât spectaculos dar pentru acest tip de serviciu sunt necesare resurse bugetare mai însemnate.

Concluzii

Prețurile ofertelor de servicii filmări nunți se diferențiază în funcție de experiența/prestigiul cameramanilor, aparatura folosită și serviciul de videografie ales. Dacă se întâmplă să fiți o persoană care apreciază calitatea filmării și doriți o filmare care să nu plictisească atunci criteriul prețului cel mai mic nu este o opțiune de luat în calcul.